Skip to the content

Hier een overzicht van wat video's

75 Jaar Vrijheid

Het Enkhuizer Koor vierde in 2016 haar 25-jarig bestaan. 
De feestelijkheden werden afgesloten met een concert in samenwerking met het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps KSM. Dit werd uitgevoerd in de (totaal uitverkochte) Westerkerk in Enkhuizen op 5 november 2016.
Van dit gebeuren is een prachtige film gemaakt.

 

 

Troostlied voor allen die gebukt gaan onder de gevolgen van de corona-crisis

 

 

Een paar jaar geleden sloten wij het koorseizoen af met een avondzeiltocht met "De Schuttevaer" op het IJsselmeer.
Koorlid Jan Kist maakt hier een professioneel beeldverslag van.
 
Een impressie van hoe de leden van het Enkhuizerkoor allen apart en toch samen een prachtig lied hebben opgenomen. (met dank aan onze pianist Simon de Boer en onze dirigente Majan Wiersma)
Klik op HIER en u ziet een filmpje met momenten van het gezamenlijke optreden van de koren Enkhuizer Koor, Reaching Hand en de muziekkorpsen KSM en Dindua op Lichtjesavond (Enkhuizen bij Kaarslicht) in de Zuiderkerk op 21 december 2019.

Het Enkhuizer Koor

Treebord 18
1602 GT Enkhuizen

E-mail. info@enkhuizerkoor.nl

Informatie

Het rekeningnr. van ons koor is: NL 44 RABO 0317 3797 71

Wie zijn wij?

Popmuziek, jazz, zeeliederen en musicalhits

In 1990 werd door een aantal werknemers van het Zuiderzeemuseum een koortje opgericht met de voor de hand liggende naam "Zuiderzeemuseumkoor". Het repertoire bestond voornamelijk uit muziek die met de zeevaart te maken had. 

Inmiddels is er veel veranderd, vooral wat betreft de repertoirekeuze, waardoor de associatie met de Zuiderzee niet meer gewenst was. Hoewel we nog steeds onze repetities houden in het Buitenmuseum, is de naam in 2008 gewijzigd in "Enkhuizer Koor".