Welkom op de site van het Enkhuizer Koor

Het Enkhuizer Koor is  een gemengd koor met zo'n 60 leden. Op woensdagavond repeteren wij in de filmzaal van het buitenmuseum van 20.00 uur tot 21.45 uur.
Wij zingen een gevarieerd meerstemmig repertoire - in het algemeen Engels- of Nederlandstalig - bestaande uit popsongs, zeeliederen, musicalhits, jazznummers.
Het koor staat onder leiding van Majan Wiersma en wordt begeleid op piano door Simon de Boer.

We hebben ruimte voor nieuwe leden, vooral sopranen, tenoren en bassen.
We houden een borrelavond na de koorrepetitie op de laatste woensdag van de maand.
De contributie bedraagt € 52,50 per half jaar.

PRIVACYVERKLARING

Het Enkhuizer Koor

Hoenderpad 14
1601 RA Enkhuizen

E-mail. info@enkhuizerkoor.nl

Het rekeningnr. van ons koor is: NL 44 RABO 0317 3797 71

Wie zijn wij?

Popmuziek, jazz, zeeliederen en musicalhits

In 1991 werd door een aantal werknemers van het Zuiderzeemuseum een koortje opgericht met de voor de hand liggende naam "Zuiderzeemuseumkoor". Het repertoire bestond voornamelijk uit muziek die met de zeevaart te maken had.

Inmiddels is er veel veranderd, vooral wat betreft de repertoirekeuze, waardoor de associatie met de Zuiderzee niet meer gewenst was. Hoewel we nog steeds onze repetities houden in het Buitenmuseum, is de naam in 2008 gewijzigd in "Enkhuizer Koor".